Näin vuoden isännöitsijä huolehtii asunto-omaisuudestasi

Vuoden isännöitsijä, huolehtii asunto-omaisuudestasi

Anne Rintala on yrittäjä ja isännöitsijä, josta on helppo tykätä. Hän on intohimoinen, aito ja moderni ammattilainen, joka palkittiin mm. Vuoden Isännöitsijä 2022 -palkinnolla. Annen sydämen asialla on kehittää toimialaa ja palvella Keravan Isännöinti Oy:n asiakkaita parhaalla mahdollisella tavalla.

Yksi Annen ammatillisista tavoitteista on ollut se, että hän auttaisi huolehtimaan asiakkaiden asunto-omaisuudesta mahdollisimman kokonaisvaltaisesti. Erityisesti taloyhtiöiden korjaus- ja kunnossapidon sekä korjausvelan hallintaan oli löydettävä parempia työkaluja. Työkaluksi valikoitui Älykäs PTS -ohjelmisto, joka on Annen sanojen mukaan loistava työkalu tähän tehtävään. Haastattelimme Annea aiheen tiimoilta – tutustutaan seuraavaksi vastauksiin!

Miksi isännöintiyrityksenne käyttää Älykäs PTS -ohjelmistoa?

”Meidän isännöintiyrityksemme tavoitteena on se, että meillä olisi tyytyväiset ja pitkäaikaiset asiakkaat, joiden kanssa voimme kehittää myös omaa toimintaa. Yksi suuri askel tähän suuntaan on se, että me tarjoamme perinteisten isännöintipalveluiden lisäksi myös ammattimaisen ja läpinäkyvän prosessin myös taloyhtiöiden kunnossapidon johtamiseen. Käytännössä se tarkoittaa sitä, että prosessin tavoitteena on alentaa korjauskustannuksia ja kasvattaa kiinteistön arvoa. Uskoaksemme nämä ovat asioita, joita asiakkaamme osaavat arvostaa.”

”Päädyimme Älykäs PTS -palveluun siitä syystä, että se on kokonaisvaltainen ja hyvin kehitetty tuote. Isännöintijärjestelmä ei vastannut siinä määrin korjaus- ja kunnossapidon hallintaan.”

”Lisäksi mainittakoon, että ohjelmistossanne on työaikaa säästäviä toiminnallisuuksia, eli tämä on kannattava investointi jo silläkin perusteella. Lisäksi kilpailutusprosessit tulevat läpinäkyväksi ja suoritetut korjaukset ovat ketterä siirtää taloyhtiön historiatietoihin.”

”Tallainen kunnossapidon hallintaan, dokumentaatioon ja kilpailutukseen liittyvä portaali on muutenkin puuttunut markkinoilta tässä laajuudessa. Sen merkitys on viime vuosien aikana kasvanut reippaasti korjausvelan ja HTJ2-vaiheen myötä. On hienoa, että jatkossa voimme seurata ja hallinnoida korjausvelkaa helpommin.”

Miten Älykäs PTS näkyy teidän arjessa?

-”Kunnossapitoon liittyvät asiat ovat nyt paljon suoraviivaisempia, kun kaikkien taloyhtiöiden kunnossapitoa hoidetaan yhdestä paikasta”

-”Saamme piilossa olevan datan näkyväksi ja hahmotamme korjausvelan helposti”

-”Päätöksiä on helpompi tehdä, kun dataa voi tarkastella esimerkiksi rakenneosakohtaisesti”

-”Kilpailutamme läpinäkyvästi ja saamme hyvän määrän tarjouksia, jonka lisäksi saatuja tarjouksia on helppo vertailla”

-”Dokumentoimme taloyhtiön tietoja entistä paremmin ja siten, että kaikki tieto pysyy taloyhtiöllä ja on paremmin saatavilla/siirrettävissä”

-”Kaikki kunnossapitoon liittyvät asiat ovat täysin läpinäkyvästi hallituksen saatavilla, sillä käyttöoikeudet voidaan tarvittaessa jakaa myös heille”

Mitä odotat tulevaisuudelta?

”Uskon, että tulevaisuudessa portaalin kautta saadaan vielä parempaa dataa toteutuneiden hankkeiden kustannuksista. Tämä tulee poistamaan myös turhien tarjouskyselyiden määrää, joka vapauttaa myös urakoitsijoiden aikaa oikeisiin töihin. Näin myös taloyhtiöiden hallitusten on helpompi budjetoida korjauksia tuleville vuosille ja kerätä vastikkeita sen mukaisesti.”

”Myös HTJ2-vaiheeseen siirtyminen tulee toivon mukaan olemaan helpompi Älykkään PTS:n avulla, sillä tiedän teidän rakentavan integraatioita myös siihen suuntaan.”

”Toivon tietenkin myös, että onnistumme tarjoamaan tuotteellanne vuosi vuodelta parempaa ja kokonaisvaltaisempaa isännöintiä meidän asiakkaillemme – senhän takia kaikkea tätä tehdään.”

”Hienoa olisi, mikäli Älykäs PTS voisi tarjota jatkossa yhä enemmän erilaisia muokattavia tarjouspyyntöpohjia ja työselitteitä yleisimpiin perusjuttuihin liittyen. Se varmasti lisäisi mielenkiintoa uusienkin asiakkaiden näkökulmasta.”

Onko palvelun käytössä ollut haasteita?

”Melko vähän niitä on ollut. Alun kehitysvaiheessa pieniä ongelmia ainakin yhdessä toiminnallisuudessa, mutta siihenkin reagoitiin heti. Sovellus paranee koko ajan ja hyvin on kuunneltu käyttäjien toiveita sekä osattu vastata meidän tarpeisiimme myös oma-aloitteisesti.”

Annea haastatteli Patirck Nyberg, joka on Älykäs PTS -ohjelmistoa kehittävän Builderbotin toimitusjohtaja.

Patrick Nyberg
+358 40 529 2880
patrick@builderbot.io

Jaa postaus:

Muut postaukset

talvinen-suomi-kerrostalo älykäs PTS

ÄlykäsPTS ja tehokas kiinteistönhallinta

Taloyhtiöiden hallitusammattilaisena ja keikkaisännöitsijänä kokeilen innokkaasti uusia kiinteistöhallinnan ohjelmistoja, kuten Älykäs PTS, joka helpottaa taloyhtiöiden kunnossapitoa ja tiedolla johtamista. Huonolaatuinen tieto aiheuttaa kiirettä ja stressiä taloyhtiömaailmassa Taloyhtiömaailmassa tiedon merkitys ja tiedonhallinnan tarve korostuu entisestään. Lean-ammattilaisena arvostan lisäksi yrityksen pyrkimystä kehittää

Lue Lisää
PTS Ehdotus

PTS Ehdotus

PTS Ehdotus: Määritelmä ja merkitys Mikä on PTS? PTS eli Pitkän Tähtäimen Suunnitelma on työkalu, joka auttaa kiinteistön omistajia ja hallinnoijia ennakoimaan tulevia korjaus- ja kunnossapitotarpeita. Tämä dokumentti arvioi kiinteistön nykytilan, tulevat tarpeet ja kustannukset, ja on keskeinen osa kiinteistön

Lue Lisää

Jätä yhteydenottopyyntö

Scroll to Top